Escrit d’un dels creadors de l’Anna

Constructor: Eloi Ramañà, Albert Ibáñez, Raúl Roncero i Sergi Sala
Any: 2004 (estrenada el 26 de Novembre de 2004)

I a continuació un e-mail que ens va enviar un dels seus creadors, l’Eloi Romañà:

“L’escola ja havia tingut un gegant anteriorment, en Dídac (que apareix a la vostra web); per aquest motiu, uns alumnes en començaren una reconstrucció d’aquest l’any 2001, però durant el trasllat que va fer l’escola del Jaume Recoder a l’edifici de mar, la figura es va fer malbé, i en aquell moment es va decidir que es tornaria a fer de nou, però amb un aspecte totalment diferent.

El projecte va acabar aparcat i no va avançar fins que l’any 2004, un ex alumne dels que ja havia estat reconstruint en Dídac, va decidir que ja era hora de fer aquell gegant que “devia” a l’escola. Va fer una repesca, i es van apuntar alguns dels que ja havien estat treballant en el
projecte anterior, tot i que ni va haver que van desaparèixer a mig camí. Així va anar que es fes la figura.

La figura és de cartró pedra i espuma de poliuretà. El cos és de fusta folrat amb roba. El que és la figura no s’ha pesat, però es tracta d’una figura molt lleugera i fàcil de portar, ja que està ben equilibrada i no es una figura alta. Pel que fa a la roba, vesteix una faldilla texana, top blanc i camisa groga descordada. La camisa es feta per la Sra.Roser Carceller i la faldilla de la Sra.Carmen Muniesa, tot i que qui la va passar a màquina va ser la Sra. Roser. Durant la cerimònia del bateig, que es va fer com a acte de l’escola, la geganta lluïa una bufanda feta amb les teles de les bates, donació de la Artesania Dorada, que servia com a símbol de que en un futur, la figura portarà una bata descordada (si tot va bé esperem que estreni la bata el 27 de febrer de 2005).

Per el que fa als complements, la figura porta un logotip de l’escola a la ma. Les joies són comprades a la Bijoux Brigitte del carrer barcelona.”

Cal dir que finalment l’Anna va estrenar la seva bata el dia assenyalat (feta per l’Artesania Do-Ra-Da), i mesos més tard, durant La Gegantada de Les Santes del mateix any, es va presentar una mica més moderna lluint un generós escot.”

(Font: Web de “Gegants de Mataró” http://www.gegantsmataro.cat/)


Entries i comentaris feeds.